COMUNICAT INFORMATIV

În cadrul ședinței din 16.04.2021,  Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Telenești a emis Dispoziția nr. 5/1, prin care a dispus:

  • Procesul educațional în instituțiile de învățământ preșcolar din raionul Telenești continuă cu prezența fizică a copiilor în conformitate cu Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1211/2016 și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea infecției COVID-19.
  • Se reia, începând cu data de 19.04.2021, procesul educațional cu prezenta fizică a elevilor în instituțiile de învățământ general din raion (ciclul primar, gimnazial și liceal), cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID- 19.
  • Începând cu 19 aprilie 2021 în centrele extrașcolare, școala de muzica, sportivă și arte plastice din r. Telenești, procesul educațional se organizează cu prezența fizică a elevilor cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-
  • Se stabilește ca, în instituțiile de învățământ în care se constată cel puțin un caz de infectare cuCOVID-19, clasele/grupele respective, la atestarea Centrul de Sănătate Publica Orhei, subdiviziunea Telenești vor fi închise pe o perioada de carantină de 14 zile cu trecere la învățare online.
  • Managerii instituțiilor învățământ general precum și extrașcolar vor monitoriza situația epidemiologică din instituții și vor informa Centrul de sănătate Publică despre cazurile de infecție cu COVID -19.
  • Autoritățile publice locale de nivelul I vor întreprinde acțiuni de promovare a informației despre beneficiile imunizării anti-COVID-19 în rândul angajaților, populației, prin diferite mijloace de comunicare (presa locală, pagina web, rețele de socializare, mobilizarea populației, aviziere etc.).

 

Textul integral al Dispoziției 

Dispoziția nr. 3 din 15.04.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

%d blogeri au apreciat: