FESTIVALUL RAIONAL FOLCLORIC „DE LA LUME ADUNATE”

În zilele de 3 -4 mai , 2021, în Sfintele Sărbători de Paște, s-a desfășurat Festivalul raional folcloric „De la lume adunate”, organizat tradițional de către Secția Cultură, cu suportul financiar al Consiliului raional Telenești.
Ediția acestui an a adunat cele mai frumoase cântece religioase pascale, din diferite localități ale raionului, interpretate de formațiile artistice de amatori cu titlul onorific „model”. Festivalul a avut un aspect mai deosebit, deoarece a fost găzduit de 16 lăcașuri sfinte din raion. Fiecare colectiv a evoluat la biserica din localitatea sa. S-au interpretat minunate cântece pascale, prin care s-a slăvit învierea Domnului Isus Hristos. Nu au lipsit nici expozițiile de ouă încondeiate și produse culinare pascale, ce nu lipsesc de la masa tradițională de Paște.
La eveniment a fost prezentă conducerea raionului, președintele doamna Mariana Ombun și vicepreședintele Alexandru Taburceanu. Celor 17 formații artistice participante (din localitățile Bogzești, Budăi, Hirișeni, Ciulucani, Telenești, Inești, Verejeni, Sărătenii Vechi, Brînzenii Noi, Căzănești, Scorțeni, Chiștelnița, Țînțăreni, Chițcanii Vechi, Văsieni și Suhuluceni), le-au fost oferite diplome pentru contribuția valoroasă în promovarea valorilor creștine și câte un premiu bănesc.
Aducem mari mulțumiri, pentru aport și colaborare, în desfășurarea acestui eveniment de suflet, Blagocinului de Telenești, Marian Boldescu și tuturor fețelor bisericești, ale căror lăcașuri sfinte au găzduit festivalul.
Mulțumim primarilor care au fost prezenți și nu în ultimul rând, formațiilor participante pentru prestația artistică.
A fost un eveniment ce ne determină ca neam, prin care ținem aprinsă făclia tradițiilor și obiceiurilor Sfintelor Sărbători Pascale lăsate de străbuni.
Hristos a Înviat ! Un Paște Fericit tuturor!
« 1 de 2 »
%d blogeri au apreciat: