Ziua de 9 mai  a fost marcată astăzi la Telenești cu depuneri de flori la Memorialul eroilor căzuți la datorie

Ziua de 9 mai  a fost marcată astăzi la Telenești cu depuneri de flori la Memorialul eroilor căzuți la datorie.

Vicepreședintele raionului Alexandru Taburceanu și vicepreședintele Alexandru Isac, șefii subdiviziunilor Consiliului raional, primarul orașului Vadim Lelic și angajații primăriei orașului , conducători și reprezentanții serviciilor desconcentrate precum și un grup de combatanți și locuitori s-au adunat  de dimineață la  mitingul de Comemorare a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. 

În acest an se celebrează 76 de primăveri trăite sun cerul senin cu liniște și pace, iar ecoul celui de-al II-lea Război Mondial mai rămâne viu și azi prin cei trei veterani de război rămași în viața din orașul Telenești și comuna Sărătenii Vechi. Este zi de bucurie și doliu în care comemorăm eroii și victimele care și-au pierdut viața în cel mai crâncen război împotriva umanității.

Această zi a prins contur sub o conotație dublă și se referă la data în care aliații au obținut victorie asupra Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai distrugătoare conflagrații din istoria bătrânei Europe. Ghidați de apropierea țării noastre de standardele europene, Parlamentul Republicii Moldova a declarat ziua de 9 mai drept Ziua Victoriei și Ziua Europei. Această conotație dublă unifică popoare sub un singur simbol – Simbolului Păcii și Unității. Prin solidaritate față de toți cei care au jertfit cu propria viața pentru pacea care o avem până în prezent, pentru a păstra vie memoria eroilor cu adâncă plecăciune aprindem candela recunoştinţei.

În semn de recunoștință, conducerea raionului a efectuat o vizită în ajun la  cei 3 veterani rămași în viață –  Motruc Maria, Petrocenco Victor din or. Telenești și Tulgara Ion din  Sărătenii Vechi. Din partea Consiliului raional veteranilor li s-a oferit câte un coș cu meride  și cțte un  ajutor financiar  acordat anual de către Guvernul Republici Moldova cu prilejul zilei de 9 mai. 

Și pentru că suntem în preajam Paștelor Blajinilor, un gest de atenția din partea Consiliului raional a fost făcut pentru familiile tinerilor pompieri decedați la datorie – Gheorghe Șova din or. Telenești și Popa Nicolae din s. Verejeni. Pentru a alina puțin din durerea familiilor suferinde, președinta raionului Mariana Ombun a decis  să viziteze  și aceste două mame pentru a le aduce câte un coș cu merinde în semn de solidaritate față de pierderea irecuperabilă.

 

 

%d blogeri au apreciat: