Termen extins : Concurs de oferte pentru servicii de consultanță și suport tehnic în gestionarea deșeurilor, pentru reprezentanții APL de nivel I și II (criterii şi standarde tehnice pentru construcția stațiilor de transfer şi a depozitului regional)

Termen extins : Concurs de oferte pentru servicii de consultanță și suport tehnic în gestionarea deșeurilor, pentru reprezentanții APL de nivel I și II (criterii şi standarde tehnice pentru construcția stațiilor de transfer şi a depozitului regional)

Descriere sarcină instruire și suport tehnic pentru membrii Grupului de lucru ,,Privind cooperarea pentru
îmbunătățirea gestionării deşeurilor şi facilitarea implementării Strategiei de gestionare a deşeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027” (autorităţile administrației publice locale de nivel I şi II din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti și Teleneşti). 

Despre Proiect :
Proiectul ,,Spre o gestiune intercomunală, eficace și durabilă a deșeurilor în zona central-estică a Republicii Moldova” este posibil datorită finanțării structurii de cooperare intermunicipală ,,Savoie Déchets”, Franța și grantului Ministerului Europei și Afacerilor Externe din Franța.
Inițiativa face parte din cooperarea descentralizată dintre ,,Savoie Déchets”, Franța și 5 municipalități din raionul Telenești și își propune în principal implementarea unei soluții globale de îmbunătățire a gestionării deșeurilor, sprijinind în același timp comunitățile în tranziția către un serviciu inovator și eficient.

Deși vizează în mod prioritar cele 5 municipalități ale Raionului Telenești cu care ,,Savoie Déchets”, Franța cooperează, proiectul va oferi sprijin tuturor municipalităților din zona 6 în conformitate cu strategia pentru gestionarea deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013 – 2027.
Obiectivul global al acestei inițiative este de a sprijini implementarea strategiei deșeurilor. Prin activități de conștientizare, formare, inițiere la sortare și promovarea compostării, proiectul dorește să creeze condițiile necesare pentru a facilita tranziția la un serviciu inter-municipal de deșeuri, astfel cum este prevăzut de strategia națională de gestionare a deșeurilor.

Proiectul este implementat de către Structura intercomunală pentru valorificarea deșeurilor ,,Savoie Déchets”, Franța și partenerul său principal, Primăria Verejeni, r. Telenești. 

Obiectiv global : Instruirea funcționarilor autorităţilor administrației publice locale de nivel I şi II din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti și Teleneşti referitor la criteriile şi standardele tehnice necesar a fi îndeplinite pentru construcția stațiilor de transfer şi a depozitului regional de deşeuri.

Obiectiv specific :

❖ Informarea și familiarizarea funcționarilor autorităţilor administrației publice locale de nivel I şi II din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti și Teleneşti, despre criteriile tehnice necesar a fi îndeplinite pentru construcția stațiilor de transfer şi a depozitului regional de deşeuri.

❖ Consultarea şi acordarea de suport tehnic funcționarilor autorităţilor administrației publice locale de nivel I şi II din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti și Teleneşti, în deliberările şi analiza opțiunilor preliminare selectate în cadrul ,,Raportului de selectare a locațiilor în Regiunea de gestionare a deșeurilor nr. 6” elaborat în cadrul asistenței tehnice a BEI.
❖ Consolidarea capacităţilor și dezvoltarea unei înțelegeri de bază a funcționarilor autorităţilor administrației publice locale de nivel I şi II din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti și Teleneşti, referitor la criteriile de selectare a locațiilor stațiilor de transfer şi depozitului regional.

Livrabilele sarcinii :
1. Scenariile/ structurii atelierelor celor 3 activități. Proiectele (în format Microsoft Word sau PPT) prezentărilor celor 3 activități.
2. Realizarea a 2 ateliere pentru membrii grupului de lucru.
3. Realizarea a 8 ateliere de informare şi descriere a elementelor sistemului integrat de gestionare a deşeurilor solide pentru aleși locali.
4. Rapoartele cu privire la implementarea activităților, format proces verbal cu specificarea concluziilor și comentariilor vizavi de derularea activităților. Vor fi prezentate drept probe pozele și înregistrările video din cadrul evenimentelor.
5. Asistență tehnică pe subiectul analizei locațiilor stațiilor de transfer și a depozitului regional.

Pentru informaţii suplimentare și pentru recepționarea ToR nu ezitaţi să ne contactaţi: la numărul de telefon 069314219 sau la adresa e-mail: sswmservice@gmail.com .

Mod de aplicare :

Ofertanții interesați sunt rugați să-și prezinte oferta tehnică (care va descrie viziunea aplicantului cu privire la realizarea sarcinii) și financiară până pe data de 7/07/21, orele 12:00.
Dosarul va fi depus în mod electronic la adresa de e-mail sswmservice@gmail.com, cu mențiunea în copie, a adresei de email : furculitaadrian@gmail.com.
Oferta tehnică trebuie să conțină: Proiectele structurii și de agendă a celor 3 activități, cu descrierea sumară a subiectelor incluse. Odată agreată colaborarea, consultantul va propune spre coordonare
asistentului tehnic, variantă finală a structurii și a materialelor sesiunilor.

Author: Adrian Furculita

Alte articole:
%d blogeri au apreciat: