Investiții în infrastructura locală pentru îmbunătățirea condițiilor în domeniul ocrotirii sănătății

La Oficiul Medicilor de Familiei Verejeni și Oficiul Medicilor de Familiei Budăi  s-au finisat lucrările de reparație și renovare a edificiilor.

 

Oficiul medicilor de Familiei Verejeni

În conformitate cu Decizia nr. 2/4 din 27.04.2021 a Consiliului raional, din soldul disponibil au fost alocate circa 300 mii lei pentru a renova edificiul Oficiului Medicului de Familie Verejeni.

Totalul volumului de lucrări au inclus schimbarea acoperișului, betonarea fundației clădirii și consolidarea unui perete exterior.

Oficiul medicilor de Familiei Budăi

În conformitate cu aceiași decizie menționată supra, pentru Oficiul Medicilor de Familie Budăi au fost alocate surse financiare în valoare de 236 557 lei pentru a fi reconstruit în gard nou și pentru a fi schimbate ușile din interiorul oficiului.

Inițiativa de a renova, în acest an, oficiile de sănătate a fost salutată de către consilieri, iar pe agenda priorităților administrației raionului în această perioadă este reabilitarea infrastructurii instituţiilor de sănătate. Investiţiile făcute în sănătate, îmbunătățirea și crearea unor condiții mai bune pentru deservirea medicală sunt absolut necesare deoarece, acestea se materializează în beneficii directe pentru oameni.

Lucrările de reparație au fost finalizare la sfârșitul lunii iunie. Investiții capitale în edificiile Oficiilor  medicilor de familie Verejeni și Budăi, care fac parte din Centrul de Sănătate Telenești,  nu au mai fost efectuate de la construcția clădirilor.

În acest an au fost aprobate, în cadrul aceleiași ședințe de consiliu, lucrări de renovare și la Oficiile de Sănătate Băneștii Noi, Bogzești, Ghermănești, Hârtop, Vadul-Leca și la Centrul De Sănătate Brânzenii Noi.

 

%d blogeri au apreciat: