Festivalul „Dor țesut în păretare”, ediția a doua desfășurat în satul Ciulucani

CONSILIUL RAIONAL TELENEȘTI, DIRECȚIA GENERALĂ EDUCAȚIE – PROMOTORI ȘI SUSȚINĂTORI AI VALORILOR NAȚIONALE
Primăria Ciulucani a desfășurat pe data de 07.07.2021 Festivalul „Dor țesut în păretare”, ediția a doua.
În calitate de oaspeți de onoare, la Festival au participat președintele raionului, doamna Ombun Mariana, vicepreședintele raionului, dl Taburceanu Alexandru, șeful Direcției Generale Educație, doamna Pascaru Alina, șeful Secției Cultură, dl Casian Pavel.
În cuvântul de salut către ciulucăneni, președintele raionului a apreciat înalt ideea de promovare a țesutului clasic, a altor meșteșuguri populare și a îndemnat administrația publica locala să continue procesul de susținere a meșterilor populari.
Șeful Direcției Generale Educație a apreciat colaborarea dintre Școala de Arte Plastice din Telenești, gimnaziul și primăria din Ciulucani în numele artei și a frumosului.
Punctul culminant al Festivalului a fost parada celor 100 trăistuțe, croite din păretarele ciulucănenilor de meșterița populară, profesoara de artă plastică, doamna Mardari Olga.
Festivalul a fost moderat de redactorul-prezentator Radio Moldova1, doamna Alina Chiriac-Ivașcu, ceremonia fiind înregistrată, pentru o eventuală emisiune la radioul sau televiziunea națională.
%d blogeri au apreciat: