SĂRBĂTOAREA NAȚIONALĂ – ”LIMBA NOASTRĂ”

Tradițional, la sfârșit de august, la bustul lui Mihai Eminescu sunt aduse flori în scop de elogiere pentru tezaurul național – ”Limba noastră” . Și în acest an, cu un număr restrâns de participanți, mai mulți oficiali din raion, alături de conducerea raionului au participat la solemnitatea dedicată celei de-a doua sărbătoare națională – ”Limba noastră”.

În cadrul evenimentului, președintele raionului Mariana Ombun, în alocuțiunea sa  a dorit locuitorilor raionului Telenești, precum și tuturor cetățenilor Republicii Moldova ”…Să fie demni şi mândri de faptul că locuiesc într-un stat independent, și vorbesc fără constrângeri limba maternă. Să aveți parte de multă sănătate, fericire, bunăstare, perseverență și noi realizări în munca Dumneavoastră pe care o faceți în serviciul societății și întru binele concetățenilor noștri, iar dragostea de Patrie să Vă însoțească pretutindeni.”

Lângă bust au fost organizat un recital de poezie cu consistență emotivă și patriotică de elogiere a limbii române, susținut de elevele liceului teoretic ”Lucian Blaga”, pregătite de profesoara de limbă și literatură română, doamna Raisa Pinteac. În același context, au evoluat cu melodii și alți participanți care au conferit evenimentului un  spirit autentic de sărbătoare națională. Melodiile arhicunoscute dedicate limbii române și Moldovei au răsunat și au adunat pe parcurs mai mulți vizitatori. Activitatea culturală a fost organizată de Secția Cultură Tineret și Sport, care au pregătit și decernat diplome pentru toți participanții.

 

%d blogeri au apreciat: