OMAGIU PENTRU TINE – SCUMP PROFESOR

       Astăzi, 5 octombrie, în scuarul  Consiliului raional Telenești a fost organizată o solemnitate cu ocazia  Zilei lucrătorului din învățământ. Această zi este una din cele mai potrivite din an când, toți cei care doresc pot să aducă un mesaj de felicitare, dar și de mulțumire dascălilor care i-au educat și pregătit spre marele drum al vieți.

         La frumoasa sărbătoare organizată ingenios de către Direcția Generală Educație au fost prezenţi: Alexandru Taburceanu, vicepreşedintele raionului Telenești, Sergiu Lazăr, secretarul Consiliului raional, şefii de secții și direcțiii şi, bineînțeles, pedagogi din raion.

         Printre toate mesajele de felicitare și gratitudine care au răsunat din scenă pentru scumpii dascăli, vicepreședintele raionului s-a alăturat cu un mesaj adresat tuturor cadrelor didactice din raionul Telenești,  ”În această zi frumoasă de toamnă celebrăm dascălii din toată lumea, cu scopul de a asigura îndeplinirea nevoilor educaţionale ale tuturor şcolarilor şi de a mobiliza sprijinul pentru profesori. Cu această ocazie vin cu alese cuvinte de stimă, recunoştinţă şi admiraţie, frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate către Dumneavoastră, dragi dascăli sfătoşi şi mărinimoși din raionul Telenești. Astăzi atenția se îndreaptă spre profesori, învăţători, dascăli, educatori, spre oamenii care trudesc cu abnegaţie pe făgaşul cultivării seminţelor cunoștințelor. Vă mulţumim că sunteţi în domeniul educației şi Vă articulaţi activitatea profesională în consens cu aspiraţiile spre un învățământ performant. Învăţătorii, prin dăruirea şi priceperea lor, pun în lumină talentul şi cunoaşterea celor mici. Ca personalitate de referință, profesorul va reprezenta, mereu, termenul de comparaţie valoros, demn de urmat, capabil de autodepăşire.
Apreciem înalt dăruirea Dumneavoastră și suntem recunoscători pentru înaltă măiestrie didactică, contribuţie remarcabilă manifestată în promovarea educaţiei de calitate, cultivarea valorilor general-umane, inclusiv pentru devotamentul şi eforturile depuse întru îndeplinirea atribuţiilor funcţionale, îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă şi, implicit, asigurarea unui proces educaţional continuu pe perioada crizei pandemice. Mai mult ca niciodată, trăim nevoia ca noi, instituțiile statului, să ne angajăm să continuăm eforturile, astfel încât, toți copiii să obțină șanse egale la educație, să lupte și să reușească în viață, iar profesorilor să le oferim recunoștința și suportul de care au atâta nevoie.
Stimate cadre didactice!
Vă doresc sănătate, gratitudine din partea noilor generaţii, performanţe şi armonie în familie. Să aveţi parte numai de elevi conștiincioși şi realizări frumoase în procesul instructiv – educativ în postură de semănători de lumină şi cunoştinţe. Fie ca nobila activitate pe care o profesați să fie susținută și apreciată după merit în societate, demonstrând profesionalism, abnegație și corectitudine”, discurs încheiat.

         Dovadă a recunoștinței și recunoașterii muncii de instruire și educație au fost decernate Diplome de merit semnate de ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, dl Anatolie Topală, pe care vicepreședinte le-a înmânat unui grup de manageri și cadre didactice. Domnul Taburceanu, asistat de secretarul Consiliului raional, a înmânat apoi Diplome de merit din partea președintelui raionului unui grup de 20 de cadre didactice, manageri școlari, veterani ai muncii pedagogice și educatori.

        În atenția autorităților locale s-au regăsit și specialiștii tineri, care sunt în primul an de activitate. Aceștia au fost felicitați și încurajați pe potrivă pentru a rămâne în continuare responsabili și riguroși, dedicați meseriei pe care au ales-o.

   Cu un amplu program artistic au debutat orchestra de muzică populară „POIANA CODRULUI„ iar pe parcursul programului artistic au evoluat în scenă liceenii instituții publice Liceul teoretic ”Lucian Blaga” și elevii Gimnaziului ”Mihai Eminescu” din orașul Telenești.

%d blogeri au apreciat: