Administrația raionului participă la un seminar internațional ”Dezvoltare locală în Republica Moldova. Apă-Deșeuri-Intercomunalitate”

   Administrația raionului, în persoana președintelui raionului, Mariana Ombun și a vicepreședintelui pe probleme sociale, Alexandru Taburceanu, participă la seminarul internațional ”Dezvoltare locală în Republica Moldova. Apă-Deșeuri-Intercomunalitate”.

     Seminarul internațional se desfășoară la Palatul Republicii în cadrul căruia participă ambasadorul Franței în Republica Moldova, dl Graham PAUL, prim-ministrul Republicii Moldova, dna Natalia Gavriliță, mai mulți oficiali ai administrației publice centrale și conducătorii administrației publice locale de nivelul al II-lea. 
     Întrevederea se va desfășura în decursul zilelor de 25 – 27 octombrie și subiectele abordate sunt: prezentare strategiei Republicii Moldova de dezvoltare locală, managementul apei și deșeurilor; prezentarea priorităților Franței în domeniile apei, gestionării deșeurilor și dezvoltării locale; prezentarea mecanismelor de implementare a strategiilor naționale din Republica Moldova: provocări și oportunități; prezentarea modelului francez de „intercomunalitate”: istorie, variații, metode de operare, inclusiv și alte aspecte ale tematicii seminarului internațional.

În opinia președintelui raionului, după prima sesiune a seminarului a menționat că Republica Moldova demult are nevoie de o strategie de dezvoltare locală a managementului apei și deșeurilor și își exprimă speranța că abordările lansate în cadrul sesiunii de informare și instruire în domeniul managementul local va avea impact pozitiv asupra fiecărei localități din Republica Moldova.

%d blogeri au apreciat: