Un gest generos făcut de oaspeții din Austria pentru pompierii din raionul Telenești

Salvatorii din cadrul Secției Situații Excepționale Telenești au primit în dar, din partea salvatorilor voluntari din Riezlern, Austria, o autospecială de intervenție de model Mercedes, dotată cu utilaj și echipament performant pentru intervenții în diferite situații de risc și de urgență.                                                                                                                                 

Această donație a fost posibilă datorită colaborării fructuoase dintre Secția Situații Excepționale Telenești și salvatorii voluntari din Austria, începută încă din anul 2017.

Principalul obiectiv al acestei donații este colaborarea între salvatorii voluntari din Austria și angajații Secției SE Telenești, în vederea dotării salvatorilor din raionul Telenești cu echipamente și autospeciale pentru Posturile de Salvatori și Pompieri Voluntari dar și cei din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în vederea lichidării consecințelor situațiilor excepționale și incendiilor.

Autospeciala de intervenție de tip Mercedes, are tracțiune 4×4 și va face mai rapidă și calitativă intervențiile salvatorilor pe drumuri accidentate și cu relief greu de traversat.

Oaspeții din Austria au fost întâmpinați cu mare drag de către angajații Secției Situații Excepționale Telenești. Pe parcursul a cinci zile salvatorii voluntari din Austria au vizitat locurile pitorești și de menire social culturală din republică.

Salvatorii voluntari din Austria au rămas entuziasmați de primirea călduroasă și ospitalitatea oferită dar și de locurile vizitate în raionul Telenești.

%d blogeri au apreciat: