Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ,,Florile Dalbe”, ediția 2021

Ieri, 24 decembrie, în ajun de Crăciun, a demarat Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ,,Florile Dalbe,, la care au participat formațiile folclorice ,,Geana codrului” și ,,Frunza nucului” din s. Inești, ,,Lozioara” din s. Sărătenii Vechi, ,,Moștenitorii” din s. Negureni, ,,Țărăncuța” din s. Chițcanii Vechi și ansamblul ,,Datina” din s. Mîndrești. Au dat start festivalului, președintele raionului Telenești, Mariana Ombun și șeful Secției Cultură Tineret și Sport, Pavel Casian. Au răsunat cele mai frumoase colinde, urături și semănături. Nu au lipsit nici expozițiile meșterilor populari cu minunate lucrări manuale cu tematica sărbătorilor de iarnă.
Ziua a doua a Festivalului obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ,,Florile Dalbe,, .
Cele mai frumoase colinde și urări de bine în seara de Crăciun, alături de ansamblurile folclorice din localitățile Verejeni, Brînzenii Noi, Ordășei, Ghermănești, Suhuluceni și Bogzești.
26 decembrie, 2021, a treia zi a Festivalului obiceiurilor și tradițiilor de iarnă „Florile Dalbe” cu multă zăpadă și voie bună alături de ansamblurile folclorice „Trandafir de la Moldova”, or. Telenești; „Codreanca” din s. Văsieni; „Țărăncuța” s. Scorțeni; „Cucoara” s. Ciulucani și colectivele artistice din Hirișeni, Leușeni și Chițcanii Noi.
Festivalul obiceiurilor de iarnă continuă! Vă așteptă cu mare drag, la pomul de Crăciun, ora 17:00, or. Telenești!
 
« 1 de 2 »
%d blogeri au apreciat: