Refugiații din Ucraina, adăpostiți de mai multe familii din raionul Telenești au beneficiat de vouchere pentru procurarea produselor alimentare și de primă necesitate

Refugiații din Ucraina, adăpostiți de mai multe familii din raionul Telenești au beneficiat de vouchere pentru procurarea produselor alimentare și de primă necesitate.

Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM – Moldova) a venit cu inițiativa nobilă de a susține familiile refugiate, astfel au oferit 129 de vouchere pentru 125 de familii  care s-au refugiat în Republica Moldova și sunt găzduiți de familiile din localitățile raionului Telenești. Familiile cu mai mulți de 3 copii au beneficiat de câte 2 vouchere. Suma voucher-ului constituie 1000 de lei și poate fi folosit pentru rețelele de supermarketuri Linella și Fidesco, în decurs de 5 luni de zile. Pe lângă aceasta, familiilor care au avut nevoie le-au fost oferite câte o cartela de telefonie mobilă din rețeaua națională.

La primele ore ale zilei, familiile de refugiați  s-au adunat în holul Consiliului raional pentru primi donația oferită. Responsabilă de organizarea evenimentului a fost Direcția Asistență Socială și Protecția Familie care a dat curs ofertei parvenite din partea OIM – Moldova.

Președintele raionului a mulțumit donatorilor pentru generozitate, astfel, considerând că, susținerea materială va ușura din povara pusă pe umerii familiilor care au fost nevoiți să se refugieze.

La ora actuală, în raionul Telenești se înregistrează prezența a 463 de refugiați ucraineni, dintre care 91 de persoane se află în Centrele de plasament temporar din s. Căzănești, Sărătenii Vechi și Zahareuca și 372 de refugiați găzduiți de familii de moldoveni.

Raionul Telenești, împreună cu raionului Cimișlia sunt printre primele raioane care au fost vizitate de către reprezentanții OIM – Moldova pentru a oferi  donațiile respective.

%d blogeri au apreciat: