„Campania de informare – 2022” privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural a demarat și la Telenești

Astăzi, 15 aprilie 2022, reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), în parteneriat cu reprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM) au efectuat o vizită la Consiliul raional Telenești. Această vizită face parte din acțiunile demarate în cadrul   „Campaniei de informare – 2022” privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

         În cadrul sesiunii de informare, sus menționate, a participat vicepreședintele raionului pe probleme economice, Alexandru Isac, alături de specialistul principal al Direcției Agricultură și Alimentație Telenești, Nicolae Vicol. La întrevedere au participați mai mulți primari, producători agricoli și agenți economici din raionul Telenești.

         Campania de informare are ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli, reprezentanților autorităților locale, reprezentanți ai diasporei, antreprenori, despre posibilitățile de accesare a subvențiilor post-investiționale, în avans pentru proiecte start-up, plăți directe pe cap de animal, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și muncă în mediul rural.

         În cadrul discuțiilor au fost prezentate și modificările din HG 455/2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR, au fost oferite informație despre subvenționarea în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare, implementate de AIPA în premieră în anul curent, inclusiv le-au fost comunicate fermierilor procedurile de recepționare și administrare a cererilor de subvenționare pentru anul 2022.

%d blogeri au apreciat: