APLICAȚII DEMONSTRATIVE LA PROTECȚIA CIVILĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI

Astăzi, 29 aprilie 2022 au fost simulate exerciții la protecția civilă în cadrul cărora au fost antrenate toate formațiunile de protecție civilă a raionului. Aplicația demonstrativă cu genericul: ,,Acțiunile organelor de conducere şi forțelor protecției civile ale raionului la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecări de teren, avariilor de producție şi epizootiilor” a fost organizată de către Președintele Comisiei Situații Excepționale a raionului Telenești, membrii comisiei, împreună cu Secția Situați Excepțională Telenești, toți șefii de servicii, inclusiv primarii unităților administrativ – teritoriale.

Aplicațiile demonstrative s-au desfășurat în mai multe locații unde au intervenit toate serviciile pentru a înlătura consecințele provocate de situații excepționale. Pe parcursul acțiunilor de intervenție simulate au asistat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență a Republicii Moldova.

Președintele raionului, Mariana Ombun apreciază eforturile depuse de către toți cei implicați în exercițiu în cadrul căreia toate instituțiile abilitate au demonstrate pregătirea în evitarea, dar și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale de diferit caracter, afirmând că în situații reale, serviciile de salvare și intervenția sunt pregătite și antrenate eficient pentru a interveni prompt și profesionist.

Acest exercițiu a avut drept scop instruirea, perfecționarea și verificarea capacității de conducere a structurilor cu atribuții în managementul situațiilor excepționale, precum și modul de planificare și desfășurare a acțiunilor specifice, pe baza unor scenarii posibile și realiste. 

« 1 de 2 »
%d blogeri au apreciat: