SESIUNE DE INSTRUIRE PENTRU SECRETARII CONSILIILOR LOCALE

La inițiativa Oficiului Teritorial  Orhei al Cancelariei de Stat, la 11 mai curent, în sala de ședințe a Consiliului raional, s-a desfășurat un seminar-training cu secretarii consiliilor locale a raionului Teleneşti cu tematica ”Aspecte de depersonalizare şi plasare a actelor administrative în Registrul de  Stat al Actelor Locale (RSAL) ”

Sesiunea a fost deschisă de șefa-adjunct a Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat dna Nelea Cazacu, asistată de șefa adjunct al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat Borș Elena, alături de Ana Topală și Cristina Brașovan, specialiste principale în cadrul oficiului. Din cadrul Consiliului raional la sesiunea  au participat secretatul Consiliului raional, dl Sergiu Lazăr și șeful Secției Administrație Publică, dl Vasilii Bulat.

Subiectele discutate în cadrul sesiunii de instruire au vizat plasarea actelor în Registrul de Stat al actelor Locale și depersonalizare actelor administrative, prezentate de Cristina Brașovan, specialist principal al Oficiului Teritorial Orhei. Dumneaei a menționat că fiecare acțiune efectuată în Registrul de stat al actelor locale (RSAL) trebuie realizată cu respectarea cadrului legal. La fel, cei prezenți au fost familiarizați cu funcțiile RSAL, cu corectitudinea plasării fiecărui act administrativ individual, care conține date cu caracter personal, dar și  obligațiile APL  în privința depersonalizării actelor administrative.

%d blogeri au apreciat: