MESAJUL DE FELICITARE AL PREȘEDINTELUI RAIONULUI TELENEȘTI, MARIANA OMBUN CU PRILEJUL SĂRBĂTORII NAȚIONALE – „LIMBA NOASTRĂ”

 Tradițional, la sfârșit de august, ne adunăm cu drag lângă acest monument pentru a sărbători cea de-a doua sărbătoare națională – Limba Noastră. Sărbătoare care inspiră în sufletul majorității cetățenilor sentimentul de respect, patriotism, demnitate,  ne aduce speranță, lumină și dorința de a realiza schimbări pozitive. 31 august 1989 este ziua când, în piața Marii Adunări Naționale, sute și mii de cetățeni au contribuit prin insistență și curaj la proclamarea limbii română – limbă de stat. Eveniment istoric prin care s-a consfințit importanța și valoarea ei etnică, definiția că noțiunile Patrie și Popor (pe de o parte) și Limbă (pe de alta) sunt suprapuse și inseparabile.

Stimaţi concetăţeni!

 În acest moment solemn, doresc tuturor locuitorilor raionului Telenești, precum și tuturor cetățenilor Republicii Moldova să fie demni şi mândri de faptul că locuiesc într-un stat independent, și vorbesc fără constrângeri limba maternă. Să aveți parte de multă sănătate, fericire, bunăstare, perseverență și noi realizări în munca Dumneavoastră pe care o faceți în serviciul societății și întru binele concetățenilor noștri, iar dragostea de Patrie să Vă însoțească pretutindeni.

 

Cu respect,

Președintele raionului  Mariana OMBUN

 

 

%d blogeri au apreciat: