PREȘEDINTELE RAIONULUI A PARTICIPAT LA RECEPȚIA FINALĂ A LUCRĂRILOR DE RENOVAREA ȘI EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A GRĂDINIȚEI DE COPII DIN SATUL MÂNDRA, CO-FINANȚAT DE CONSILIUL RAIONAL TELENEȘTI

La data de 5 septembrie, în satul Mândra, comuna Ratuș a fost organizată recepția finală a lucrărilor de renovare a Grădiniței de copii.  La eveniment a participat președintele raionului, Mariana Ombun, împreună cu șeful interimar al Secției Construcții Arhitectură, Gospodărie Comunală, Vladimir Ciobanu, care a monitorizat cum derulează lucrările de renovare.

Instituția publică  a beneficiat de susținere financiară oferită de către Fondul de Inovații Sociale din Moldova, co-finantat de ROTARY CLUB Dusseldorf -Pempelfort DISTRIT 1870, Germania, Consiliul Raional Telenești și APL din com. Ratuș. Proiectul a prevăzut Renovarea și Eficientizarea Energetică prin înlocuirea acoperișului din foi de ardezie, renovarea pereților exteriori, pereului și trotuarelor, inclusiv, montarea sistemului fotovoltaic de tip ON-Grid de 5 kW.

Suma totală a proiectului constituie 677,5  mii lei, dintre care 70 mii lei au fost co-finanțați de Consiliul raional Telenești, din fondul de contribuție pentru susținerea administrației publice locale de nivelul I.

La recepție a participat și reprezentantul FISM Roșcovan Dumitru, reprezentantul Agenției pentru Supraveghere Tehnică Nord, Rusuhan Ion, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului, Vladimir Lungu, consilieri locali și alții.

Grădinița de copii din satul Mândra a fost deschisă în anul 2020, în edificiul fostei școli primare, cu o capacitate de 30-35  de copii, care, până atunci frecventau grădinița din satul vecin.

Cu suportul primăriei, în anul 2020 a fost adaptată edificiului din școală în grădiniță, iar astăzi clădirea dispune de condiții optime pentru a primi cât mai mulți copii, și dispune de resurse energetice particulare.

%d blogeri au apreciat: