„Vocea tinerilor în procesul decizional al APL – puntea către învățare”

„Vocea tinerilor în procesul decizional al APL – puntea către învățare” – e denumirea proiectului pe care AO „Concordia” îl va dezvolta în următoarele luni în raionul Telenești. Printre activitățile planificate se numără inclusiv instruiri dedicate tinerilor și tinerelor din localități ale raionului, liceeni ai IP Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Telenești pentru a-i încuraja să se implice în procesele decizionale, astfel încât autoritățile publice să țină cont de necesitățile lor.

La data de 11 aprilie a fost organizat evenimentul de lansare în cadrul căruia au participat 20 de elevi activi ai claselor a X-a, a XI-a, și a XII-a care și-au arătat interesul de a participa în activitățile proiectului „Vocea tinerilor în procesul decizional al APL – puntea către învățare”.

La evenimentul de lansare a participat secretarul Consiliului raional Telenești, dl Sergiu Lazăr,  șefi de Secții și Direcții ai Consiliului raional, inclusiv și reprezentantele AO Institutum Virtutes Civilis.

Reprezentanta AO Institutum Virtutes Civilis, Cornelia Ursu, și-a exprimat speranța că proiectul va consolida cooperarea dintre tineri și APL. „Ne dorim să vă vedem parteneri ai administrației publice locale. Prin intermediul acestui proiect vă oferim pârghii de gestionare și implicare în procesul de luare a deciziilor ce au un impact direct asupra bunăstării voastre”, a menționat Cornelia Ursu.

„Problemele tinerilor sunt foarte vaste. Mizăm pe activismul vostru pentru a ne asigura că rezolvarea acestora se va regăsi în prioritățile administrației raionale și în Strategia de dezvoltare a raionului”, a precizat Sergiu Lazăr secretarul Consiliul Raional Telenești.

Autoarea și coordonatoarea proiectului „Vocea tinerilor în procesul decizional al APL – puntea către învățare”, Eugenia Roșca, a precizat că nu întâmplător echipa AO Concordia s-a axat pe tineri atunci când a gândit proiectul. Tinerii sunt viitorul acestei țări – a explicat scurt experta.

Vitalie este elev în clasa a 11-ea și în timpul liber e voluntar în cadrul unei organizații neguvernamentale din Telenești. Și-a arătat interesul să participe în cadrul proiectului dezvoltat de AO Concordia. De ce? Pentru că își dorește să fie parte a procesului de luare a deciziilor din cadrul Consiliului raional astfel încât acestea să răspundă la necesitățile pe care le are el și semenii lui, spune Vitalie.

AO Concordia se numără printre cele 15 Organizații ale societății civile din toată țara ce au primit granturi pentru implementarea proiectelor de promovare a egalității de gen, de asigurare a bunei guvernări, de sprijinire a fetelor și femeilor dornice să se implice în viața publică și de susținere a tinerilor și tinerelor să devină agenți ai schimbării în localitățile lor. Inițiativele vor fi realizate în cadrul proiectului Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare, implementat de Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Institutum Virtutes Civilis, cu suportul financiar al European Union in the Republic of Moldova și Friedrich-Ebert-Stiftung.

%d blogeri au apreciat: