MESAJUL DE FELICITARE A PREȘEDINTEI RAIONULUI MARIANA OMBUN, CU PRILEJUL ZILEI DE 9 MAI

Stimați veterani ai raionului Telenești, stimate văduve de război, dragi feciori și rude ale veteranilor de război, stimați concetățeni!

 În acest an, la 9 mai se celebrează 78 de primăveri trăite sub cerul senin cu liniște și pace, iar ecoul celui de-al II-lea Război Mondial mai rămâne viu și azi prin cei doi veterani de război rămași în viață din or. Telenești și satul Sărătenii Vechi. Este zi de bucurie și doliu în care comemorăm eroii și victimele care și-au pierdut viața în cel mai crâncen război împotriva umanității.

Victoria asupra unui dușman puternic retrezește în fiecare dintre noi sentimente de gratitudine față de cei care și-au sacrificat viața pentru viitorul pașnic al urmașilor lor – pentru țara și neamul nostru. Cu profund regret, pierderile umane ale necruțătorului război au fost o nenorocire nemărginită pentru întreaga lume. Cel de-al doilea Război Mondial a însemnat distrugere, a însemnat tragedie umană şi, de asemenea, eroismul rezistenței vitejeşti a statelor supuse invaziei, cuceririlor, dominaţiei străine. În totalitate acest dezastru dezlănțuit în 1939 și încheiat abia pe 9 mai 1945 a fost cea mai perfidă expresie a politicii de Mare Putere, o formulă de împărţire a lumii, teritoriilor şi de batjocorire a sorţii oamenilor, de nesocotire a voinţei popoarelor, a dreptului lor la viaţă şi istorie, la suveranitate, independență şi integritate teritorială, a dreptului lor la pace.

 Ne închinăm cu pietate în fața celor care au luptat și transmitem celor rămași în viață profundele recunoștințe pentru sacrificiul, stoicismul, curajul desăvârșit cu care au înfruntat vicisitudinile cruntei grozăvii. Chiar dacă timpul trece, amintirea acelor vremuri rămâne în memoria noastră, a omenirii și a istoriei.

Amintire veșnică celor căzuți la datorie!

Pace tuturor !

Cu profund respect,

Președintele raionului, Mariana  OMBUN

%d blogeri au apreciat: