DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, la Biblioteca Publică Raională „Vasile Alecsandri” din orașul Telenești a fost organizată o adevărată sărbătoare pentru mai mute cupluri longevive din oraș.

În acest an sărbătoarea s-a organizat în contextul evenimentelor din lume și anul 2023 a fost declarat „Anul promovării culturii ucrainene în Republica Moldova” pentru a demonstra solidaritatea cu poporul ucrainean. Cu această ocazie Biblioteca Publică Raională „Vasile Alecsandri”, în colaborare cu Direcția Raională de Asistență Socială și Protecție a Familiei au organizat o masă rotundă cu genericul: „Familia – Căldură Radiantă fără Frontiere”. Evenimentul deosebit a reunit într-o atmosferă prietenoasă și caldă pentru a celebra și evidenția importanța celulei de bază a societății — familia, rolul ei, necesitatea şi beneficiile de integritate. Mai multe familii de moldoveni și ucraineni, care trăiesc în cuplu mai bine de 10, 15, 30, 35,39, 50 și 52 de ani au fost felicitați de către invitații de onoare de la această sărbătoare, inclusiv  președinta raionului Telenești, dna Mariana Ombun, vicepreședintele raionului, d-nul  Alexandru Taburceanu, șeful Secției Cultură, Tineret și Sport, D-nul Pavel Casian, șefa Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei, dna Angela Sîrbu, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție precum și reprezentanții primăriei orașului Telenești.

Contribuția Consiliului Raional la organizarea acestei activități a fost una deosebită. Invitații sărbătorii au fost menționați cu diplome, cadouri și flori înmânate de către Doamna Mariana Ombun Președinta Raionului.

Maria Furdui, șefa Bibliotecii Publice a a ținut să mulțumească tuturor pentru colaborare, participare și implicare, efortul fără de care nu se putea organiza un astfel de eveniment frumos.

În cadrul activității cu o contribuție artistică remarcabilă au venit și elevii IP Gimnaziului „Mihai Eminescu” împreună cu tinerii Centrului de Creație pentru elevi, precum și unii artiști amatori din raionul Telenești. 

Imortalizarea activității a fost realizată de către colaboratoarele Bibliotecii.

%d blogeri au apreciat: