MUZEUL RAIONAL DE ISTORIE ȘI ETNOGRAFIE LA O FRUMOASĂ ANIVERSARE DE 15 ANI DE ACTIVITATE

La 25 mai, curtea Muzeului Raional de Istorie și Etnografie din raionul Telenești  a primit, cu porțile larg deschise, oaspeți la celebrarea a 15 ani de activitate. 

Elena Ilescu, directoarea instituției a invitat conducerea raionului Telenești, președinta raionului Mariana Ombun,  vicepreședintelee raionului Alexandru Taburceanu, secretarul consiliului raional Telenești, precum și alți șefi ai subdiviziunilor Consiliului raional.

Desigur, la eveniment au fost invitați mai mulți vicepreședinți de raion din alte mandate, inclusiv Eugen Manoli care a stat la baza înființării Muzeului, Valerian Bejan, Ecaterina Furculiță și ex-secretarul Consiliului Raional Alexandru Rusu. La activitate au participat și Nicolae Ambrosi, ex-secretar- general al Comitetul Olimpic al Republici Moldova, băștinaș din s. Țânțăreni, r. Telenești care a contribuit considerabil la imaginea instituției Muzeului raional

Au fost trecute în revistă toate realizările importante și de amploare a Muzeului, au fost menționați toți conducătorii, partenerii și prietenii instituției care au contribuit la constituirea, amenajarea, dotarea Muzeului cu tot ce are la moment. 

Președinta raionului a menționat în alocuțiunea sa următoarele: „…. În acești 15 ani de activitate prodigioasă, ani de afirmare și perseverență, de modernizare și fundamentare a domeniului muzeografiei din raionul Telenești, pot fi trecute în istoria instituției multe activități frumoase organizate. Multă dedicație și eforturi consistente au fost demonstrate de activul Muzeului. Conservarea patrimoniului cultural şi al muzeografiei, promovarea tradițiilor, obiceiurilor, a culturii și portului tradițional moldovenesc, a istoriei raionului, a meleagului teleneștean și a fiilor născuți în regiunea Telenștiului, renumiți în țară, și peste hotare s-au datorat echipei care a muncit cu abnegație și dăruire prin desfășurarea numeroaselor expoziții, concursuri, precum și alte activități de excepție, care au adunat și uimit publicul local, național și cel internațional, de la ambasadori, până la conducători administrativi ai comunităților din diferite state. Consiliul raional a susținut plenar toate inițiativele și va fi mereu alături de echipă, or, această susținere vine să confirme una din priorități autorităților publice locale aceea de a promova valorile culturale și a contribui la educația generațiilor de tineri prin cultură.

Indiscutabil, 15 de ani de activitate pentru orice instituție este o vârstă, o experienţă, o reputaţie profesională şi un nume afirmat. Sunteți astăzi în faţa unui bilanţ pozitiv ce poate deschide oportunităţi importante de viitor pentru domeniul cultural din raionul Telenești. V-ați marcat de încrederea cetățenilor şi partenerilor locali şi naţionali, de capacitatea de a se dezvolta şi adapta noilor condiţii şi cerinţe, asigurând o dezvoltare echilibrată și durabilă a comunităților din raionul Telenești.

Vă doresc să păstraţi cu responsabilitate şi să valorificați plenar acest potențial inestimabil, obținând noi și noi realizări importante pe calea implementării și proiectelor de atragere a investițiilor în acest domeniu și de a continua activitatea la cel mai înalt nivel. Un start bun pentru proiecte servește exemplul ASOCIAȚIEI OBSTEASCĂ „FONDUL DE INOVATII SOCIALE DIN MOLDOVA” Organizație neguvernamentală condusă de Dumitru Roșcovan care a elaborat conceptul de proiect și  în parteneriat cu Consiliul Raional, Primăria Orașului Telenești și Asociației Băștinașilor din or. Telenești AO ”FRATE”, va implementa Proiectul-Pilot „Promovarea reducerii dependenței energetice prin instalarea sistemelor fotovoltaice (PV) la 5 instituții publice din or. Telenești”, printre care și la Muzeul raional de Istorie și Etnografie Telenești….”

« 4 de 4 »
%d blogeri au apreciat: