FESTIVALUL RAIONAL FOLCLORIC „DE LA LUME ADUNATE” ediția 2023

De Duminica Mare, în preajma Centrului de Cultură Telenești, s-a desfășurat Festivalul – raional folcloric „De la lume adunate”, cu participarea a 24 formații artistice de la casele/ căminele de cultură din localitățile raionului, dintre care două formații excepționale invitate din republică și anume: Ansamblul folcloric „Moștenitorii” din s. Dușmani, r. Glodeni și Ansamblul de dans „Evelki Oyunjular” din Comrat. Evenimentul a adunat cele mai frumoase perle folclorice culese de la vatra satelor. În cadrul festivalului s-a desfășurat Târgul meșterilor populari cu genericul „Păstrăm tradiția neamului nostru” cu participarea meșterilor populari din diferite regiuni ale republicii. A demarat sărbătoarea cu tradiționala paradă a portului popular, cu mesaje de felicitare din partea invitaților de onoare prezenți la eveniment: Președintelui raionului Telenești Mariana Ombun, Președintelui Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova, doamna Diana Dicusarî și vicepreședintelui raionului Telenești Alexandru Taburceanu.
Mulțumim formațiilor artistice participante, în deosebi celor invitate, pentru participare și prestație deosebită în cadrul festivalului. Aducem mari mulțumiri conducerii Consiliului Raional Telenești pentru contribuția financiară și susținerea în organizarea și desfășurarea evenimentului, care a avut drept scop promovarea și valorificarea folclorului autohton.
Și nu în ultimul rând aducem mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea evenimentului. Doar împreună facem lucruri frumoase!
« 2 de 2 »
%d blogeri au apreciat: