Campania ,,Pentru Siguranță – Construim cu Integritate” a ajuns la Telenești

Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!” este o Campanie de informare la care au participat astăzi, autoritățile publice locale de nivelul II și I din raionul Telenești. 

Ion Pruteanu, șeful Direcției Educație Anticorupție, Centrul Național Anticorupție, formatorul sesiunii a atras atenție asupra rolului  conducătorilor entităților publice în respectarea regulilor stabilite de lege, în special în procesul achizițiilor publice, dar și în procesul executării lucrărilor, dare în exploatare a acestora, cât și de  denunțare a cazurilor de corupție din construcții prin sesizarea CNA. Reprezentantul CNA a vorbit totodată despre asigurarea transparenței decizionale; regimul juridic al conflictului de interese; regimul juridic al cadourilor; regimul juridic al neadmiterii, denunțării și tratării influențelor necorespunzătoare; regimul juridic al neadmiterii, denunțării manifestărilor de corupție și protecția avertizorilor de integritate.

Cu mai multe detalii ce țin de domeniul construcțiilor și a proceselor de achiziționare a serviciilor prestate de construcții a vorbit șeful interimar al Agenției Supraveghere Tehnică Nord, Vadim Fetescu. Oficialul  a relatat exemple din practicile ilicite ale agenților publici din domeniul construcții, totodată a vorbit despre noile prevederi și reguli care sunt la ordinea zilei în Parlamentul Republicii Moldova pentru a fi aprobate

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție au lansat Campania de informare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!” care reprezintă un ansamblu de acțiuni cu caracter de informare, sensibilizare și consolidare a culturii de integritate a funcționarilor responsabili de gestionarea fondurilor externe și interne în dezvoltarea infrastructurii naționale.

În anul curent și anul următor de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine  urmează să fie gestionate fonduri de peste 117 milioane EURO pentru proiecte de infrastructură și construcții strategice vitale pentru stat. În acest context pentru a evita administrarea nejudicioasă a resurselor alocate, Campania „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!” își propune prevenirea faptelor de corupție și a consecințelor potențiale care le pot genera fenomenul corupției în gestionare proiectelor de dezvoltare.

%d blogeri au apreciat: