Ședința comună cu șefii serviciilor desconcentrate

Urmare a subiectelor abordate în cadrul ședinței operative săptămânale, președinta raionului Mariana Ombun a dispus convocarea în ședința comună de lucru cu factorii de deciziei din raion cu scopul de a determina competențele, stabili mecanismele de documentare și gestionare, conform prevederilor actelor normative în vigoare, a cazurilor înregistrate pe teritoriul raionului cu referire la cadavrele depistate fără semne de moarte violentă.

Ședința de lucru desfășurată cu reprezentanții serviciilor desconcentrate din raion, împreună cu șeful-adjunct al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat a fost necesară pentru asigurarea unei conlucrări eficiente dintre serviciile publice desconcentrate și descentralizate și a crește gradul de conștientizare a gravității problemei abordate. 

În cadrul ședinței de lucru au fost abordate și particularitățile cu referire la implementarea prevederilor  Hotărârii Guvernului RM nr. 223/2023  Cu privire la aprobarea Metodologiei de lucru a echipei de intervenție în cazurile de violenţă sexuală şi a Instrucțiunii de lucru a echipei de intervenție în cazurile de violență sexuală. 

%d blogeri au apreciat: