OASPEȚII DIN AUSTRIA AU REVENIT DIN NOU CU DONAȚII PENTRU POMPIERII DIN RAIONUL TELENEȘTI

Salvatorii din cadrul Secției Situații Excepționale Telenești au primit în dar, și în acest an, din partea salvatorilor voluntari din Riezlern, Austria, o autospecială de intervenție , dotată cu utilaj și echipament performant pentru intervenții în diferite situații de risc și de urgență.  În acest an, donatorii au oferit 2 autospeciale pentru dotarea postului de salvatori și pompieri voluntari din s. Suhuluceni, înființat recent în colaborare cu autoritățile publice locale, la inițiativa primarului Iacob Stegărescu.                                                                               

Ceremonia de predare a avut loc la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența colonelului Oprea Alexandru și a echipei austriece conduse de dl. Kohler Johannes Michael.  La activitate au participat și administrația raionului, în persoana președinteiraionului, doamna Mariana Ombun, vicepreședintele raionului Alexandru Taburceanu.

La data de 04 si 05 octombrie, colegii pompieri voluntari din Austria au efectuat instruiri pentru voluntarii din Suhuluceni și satele învecinate, unde vor interveni autospecialele primite.   Postul, cu sediul în satul Suhuluceni, va deservi localitățile adiacente: Ghermănești, Coropceni, Leușeni, Văsieni, Sărătenii Noi din raionul Telenești și satul Clișova din raionul Orhei.                          

Această donație a fost posibilă datorită colaborării fructuoase dintre Secția Situații Excepționale Telenești și salvatorii voluntari din Austria, care a început încă din anul 2017.

Principalul obiectiv al acestei donații este colaborarea între salvatorii voluntari din Austria și angajații Secției SE Telenești, inclusiv voluntarii pompieri și salvatori din raionul Telenești în vederea dotării salvatorilor din raionul Telenești cu echipamente și autospeciale pentru Posturile de Salvatori și Pompieri Voluntari, dar și cei din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în vederea lichidării consecințelor situațiilor excepționale și incendiilor.

Oaspeții din Austria au fost întâmpinați cu mare drag de către angajații Secției Situații Excepționale Telenești. Pe parcursul aflării acestora în raionul Telenești,  au vizitat locurile pitorești și de menire social culturală din republică.

Salvatorii voluntari din Austria au rămas entuziasmați de primirea călduroasă și ospitalitatea oferită dar și de locurile vizitate în raionul Telenești.

%d blogeri au apreciat: