Salvatorii vin cu recomandări pentru siguranța scăldatului de Bobotează

Pe 19 ianuarie creștinii ortodocși care se conduc după calendarul iulian vor sărbători Botezul Domnului, zi în care unii oameni obișnuiesc să se scufunde în apa rece a bazinelor acvatice.

În ajun de Bobotează, angajații Secției Situații Excepționale Telenești îndeamnă oamenii să fie prudenți dacă vor să practice obiceiul de a se scufunda în lacurile din țară. Pentru a preveni problemele de sănătate și situațiile de risc în timpul scăldatului de Bobotează, specialiștii recomandă să se respecte reguli de bază pentru siguranța vieții.

„Scăldatul se recomandă doar în locuri special amenajate, dotate cu scări, iar înainte de a intra în apă, corpul trebuie să fie încălzit. Intrarea în apa rece nu trebuie să dureze mai mult de zece secunde, iar după ieșirea din ea, persoanele trebuie să-și șteargă corpul cu un prosop și să îmbrace haine groase pentru a evita hipotermia. Totodată, specialiștii atenționează că este interzisă aglomerarea persoanelor, scăldatul copiilor fără supraveghere, dar și scăldatul în stare de ebrietate”.

Tradiția spune că oamenii care se vor scufunda în apa bazinelor acvatice în ziua de Bobotează vor fi urmați de noroc tot anul.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: