Raionul Telenești selectat printre alte 14 raioane pentru a pilota testarea modulelor din Registrul Fermierilor din Moldova

🇲🇩Raionul Telenești selectat printre alte 14 raioane pentru a pilota testarea modulelor din Registrul Fermierilor din Moldova.
✅️În urma întrevederii de săptămâna trecută cu autoritățile locale și specialiștii în reglementarea cadastrului funciar, reprezentanta (IDATA – Companie de cercetări sociologice, analize de date), Nina Dragalin a anunțat că raionul Telenești a fost selectat și va participa la colectarea datelor. Pentru această etapă, un număr selectat de agricultori din raionul Telenești vor fi contactați direct, fie în persoană, fie telefonic, de către specialiștii delegați. Aceștia vor adresa întrebări specifice pentru a colecta informații necesare completării Registrului.
🚜Agricultorii sunt rugați să ofere următoarele date:datele personale de identificare (numele, INDO/INDP, datele de contact), locația terenului agricol (numărul cadastral), numărul de persoane care prelucrează terenul sau crește animale, tipul culturilor recoltate, tipul și numărul animalelor crescute, etc.
🌐Registrul Fermierilor este o platformă digitală ce va ține evidența terenurilor agricole, culturilor cultivate, modului de utilizare a terenurilor ș.a. va fi dezvoltată în următorii ani în Republica Moldova.
📊Această bază digitală de date va servi atât nevoilor 🚜fermierilor, cât și pe cele ale 🇲🇩Guvernului în elaborarea politicilor agricole, bazate pe dovezi și necesitățile reale ale agricultorilor.
♻️Sistemul informațional complex despre fermierii este dezvoltat cu susținerea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei și este o cerință a Uniunii Europene în procesul de aderare a Republicii Moldova.
 
%d blogeri au apreciat: