Comisia Situații Excepționale a raionului Telenești s-a convocat, de urgență, în ședință

🔰La ședința Comisiei Situații Excepționale a raionului Telenești a fost discutată situația creată în urma ploilor torențiale din 11 iunie 2024.
Informație operativă sistematizată:
1️⃣2️⃣ sate au fost deteriorare drumuri din pietriș și asfalt
3️⃣ sate au fost inundate mai multe gospodării (Codrul Nou – 11, Scorțeni – 3, Țînțăreni – 3)
3️⃣ acoperișuri distruse – (Căzănești – 1 liceu, 1 grădiniță, 1 gospodărie)
1️⃣ dig de protecție deteriorat – bazinul acvatic Nucăreni
6️⃣ localități deconectate de la energie electrică
🚨Serviciile de intervenție au reacționat prompt și au evacuat apa în toate gospodăriile, drumarii au îndepărtat toate obstacolele, iar serviciul Premier Energy întreprind toate măsurile pentru reconectarea consumatorilor.
⭕️În cadrul ședinței au fost aprobate un șir de măsuri de prevenire și lichidare a consecințelor provocate. În contextul anunțării unui alt cod galben de instabilitate atmosferică pentru intervalul 13:00 – 22:00 pentru perioada zilei de astăzi, facem apel către locuitorii raionului să manifeste prudență pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.
❗De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, provocate de precipitații abundente, cetățenii care se află în afara locuinței sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori bătrâni, să fie atenți la firele electrice dacă atârnă, iar automobiliști să fie prudenți la drum.
🆘În caz de pericol sunați la serviciul de urgență 1️⃣1️⃣2️⃣.
 
« 1 de 2 »
%d blogeri au apreciat: