MINISTRUL VLADIMIR BOLEA, ȘI ÎNALȚI OFICIALI EUROPENI AU AVUT O ÎNTREVEDERE CU MAI MULȚI AGRICULTORI DIN TELENEȘTI, ORHEI, REZINA ȘI ȘOLDĂNEȘTI

Agricultorii au avut o întâlnire cu Viceprim-ministru domnul Vladimir BOLEA, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, însoțit de o delegație compusă din oficiali înalți din țările UE, secretari de stat, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și ai asociațiilor cu profil agricol, exponenți ai autorităților publice locale și mai mulți agricultori din raionale Telenești, Orhei, Rezina și Șoldănești.
🇪🇺Printre înalții oficiali au fost:
🇷🇴Domnul Dacian CIOLOȘ, deputatul în Parlamentul României,
🇦🇹Domnului Herman Schultes – ex-președinte al Camerei Agricole din Austria.
✅Scopul întrevederii a constat desfășurarea misiunii de consultare în teritoriu a Proiectului de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole, care este inițiată de Minister, susținută de parteneri europeni și destinată exclusiv pentru toți agricultorii din Republica Moldova.
🔰Președintele raionului în cuvântul de salut a recunoscut că „…Ne simțim privilegiați și onorați să găzduim, în premieră, astfel de eveniment de o importanță majoră pentru sectorul agricol – „Consultarea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor agricole”. Vizita Dumneavoastră, distinși oaspeți europeni, parteneri de idei ai țării noastre, reconfirmă relațiile excelente la care a ajuns Republica Moldova și UE și este un puternic semn de sprijin de care beneficiem prin împărtășirea celor mai bune practici și experiențe. Sunt convins că misiunea de consultare va fi încununată de succes, iar implementarea legii propuse va contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol, unul dintre pilonii tradiționali pentru economia Republicii Moldova,” citat încheiat.
Dna Ina Butucel, director, Componentă Politici și Mediul de Afaceri, Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, a informat fermierii despre prevederile legale și generalitățile aferente creării Camerelor Agricole.
💹Întrunirea a avut un caracter pro activ, s-a axat pe un dialog tematic și continuu între toți exponenții comunității agricole și oficialii prezenți. Fermierii au primit răspunsuri la întrebările adresate reprezentanților oficiali.
 
 
%d blogeri au apreciat: